Veckans vÀxtfix

đŸŒș Veckans vĂ€xtfix – mitt i sommaren

SÄ hÀr mitt i sommaren Àr inte vÀxterna inomhus min första prioritet, det Àr ju sÄ mycket att göra utomhus. Tur som Àr sÄ trivs och frodas vÀxterna inne utan att man bryr sig om sÄ mycket mer Àn att ge dem vatten den hÀr Ärstiden.

HÀr kommer en liten nulÀgesrapport!

Blomsterfönstret just nu

Jag kallar ju det hĂ€r fönstret för “Blomsterfönstret” som en liten homage till Carl och Karin Larsson. HĂ€r stĂ€ller jag mina allra mest fĂ€rgprunkande palettblad. Om vintrarna kan det se ganska anskrĂ€mligt ut med de halvkala palettbladsplantorna, men nu trivs de ju som allra bĂ€st och dĂ„ Ă€r det inte sĂ„ pjĂ„kigt tycker jag.

Nya hibiskusplantor har hittat hit

Det handlar om de smÄ plantorna lÀngst upp i inlÀgget. Tre stycken ljuvliga varianter som ska fÄ vÀxa till sig hemma hos mig:

Nu vÀntar jag bara pÄ att de ska vÀxa till sig sÄ jag fÄr se de fantastiska blommorna!

Tipsar igen om den fantastiska Facebookgruppen Hibiskus Norden köp och sÀlj. DÀr hittar du sticklingar av toppkvalitet som riktiga hibiskusentusiaster sÀljer.

Pelargonium Graveolens Bontrosai

Den hÀftiga bonsaipelargonen har varit vÀldigt stillastÄende under vintern. Knappt vÀxt nÄt alls faktiskt. Men nu börjar det Àntligen hÀnda saker! Kanske ska det ÀndÄ bli ett par sticklingar framÄt hösten. Hoppas pÄ det!

Har du förresten sett att jag bytt bloggdesign? Vad tycker du?

Annons

1 kommentar

  1. Kirsten Lindbergh sÀger:

    Odlar gÀrna lÀttskötta klÀttervÀxter pÄ balkongen

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *