Krukväxter

Veckans växtfix – mitt i sommaren

Så här mitt i sommaren är inte växterna inomhus min första prioritet, det är ju så mycket att göra utomhus. Tur som är så trivs och frodas växterna inne utan att man bryr sig om så mycket mer än att ge dem vatten den här årstiden.

Här kommer en liten nulägesrapport!

Blomsterfönstret just nu

Jag kallar ju det här fönstret för “Blomsterfönstret” som en liten homage till Carl och Karin Larsson. Här ställer jag mina allra mest färgprunkande palettblad. Om vintrarna kan det se ganska anskrämligt ut med de halvkala palettbladsplantorna, men nu trivs de ju som allra bäst och då är det inte så pjåkigt tycker jag.

Nya hibiskusplantor har hittat hit

Det handlar om de små plantorna längst upp i inlägget. Tre stycken ljuvliga varianter som ska få växa till sig hemma hos mig:

Nu väntar jag bara på att de ska växa till sig så jag får se de fantastiska blommorna!

Tipsar igen om den fantastiska Facebookgruppen Hibiskus Norden köp och sälj. Där hittar du sticklingar av toppkvalitet som riktiga hibiskusentusiaster säljer.

Pelargonium Graveolens Bontrosai

Den häftiga bonsaipelargonen har varit väldigt stillastående under vintern. Knappt växt nåt alls faktiskt. Men nu börjar det äntligen hända saker! Kanske ska det ändå bli ett par sticklingar framåt hösten. Hoppas på det!

Har du förresten sett att jag bytt bloggdesign? Vad tycker du?

19 Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

1 kommentar

  1. Kirsten Lindbergh säger:

    Odlar gärna lättskötta klätterväxter på balkongen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *