Krukväxter Sommarstugan

Krukväxter i sommarstugan – tips på tåliga sorter

Jag är en sådan som måste ha växter överallt där jag befinner mig, annars trivs jag inte. Det innebär att jag säsongsvis släpar med mig växter från ett ställe till ett annat. Från vinterstället i Åre till sommarstugan ute i skogen och hemifrån till båda ställena. Det är en ständig snurr.

De växter som står i fritidshusen måste tåla att torka ut en del, för det kan dröja ett par veckor mellan vattningarna.

I sommarstugan har jag många pelargoner, mest Mårbacka. De passar fint in i stilen och tål att torka. Står de inte alltför soligt så klarar de lätt ett par veckor utan vatten.

Om jag åker bort på någon liten längre semester ställer jag dem en bit in i rummet och använder mig av bevattningssnören. Hittills har det fungerat fint.

En annan växt som är rejält stryktålig, men ändå fin i sin anspråkslöshet, är ampellilja. Jag gillar särskilt om den får ett helt nystan av skott som hänger ned. Den klarar sig länge utan vatten bara den inte står för soligt. Och även om den kan sloka rejält efter ett par veckor utan vatten så repar den sig snabbt.

Fler tips på torktåliga växter

  • Alla typer av kaktusar
  • Garderobsblomma
  • Flasklilja
  • Fetbladiga växter (suckulenter) – tycker man att sådana är trista och har för lite krukväxt över sig så kan jag tipsa om Paradisträd. De kan bli stora och buskiga om man beskär flitigt!

Artikeltips

Vill du vara med i mitt mejlgäng?

Isåfall får du ungefär ett utskick per månad med tips och trix kring växter. Inget spam, bara härligt växtnördande.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *