Blomfantast tipsar

Julklappar till den växttokige!

Inlägget innehåller julklappstips med reklamlänkar

Har du någon när och kär som älskar växter? Här kommer mina bästa tips på fina julklappar till den personen!

Startkit för hydroponisk odling

Julklappar till den växttokige
Mitt köksfönster i fjol vinter.

Alltså jag kan inte nog rekommendera hydroponisk odling på fönsterbrädan under vinterhalvåret. Det är så roligt. Och praktiskt förstås. I mitt köksfönster har jag numer alltid gott om sallad under vintern. Du kan odla det mesta i grönsaksväg, bara det är uppåtväxande. Bara att testa sig fram. Jag vet även vissa som drivit upp Palettblad i sin hydroponiska odling med fint resultat. All den näring de behöver finns ju där nere i det näringsrika vattnet i behållaren.

Odlingskitet på bilden kommer från Nelson garden och är både estetiskt och smidigt. Setet kostar en tusenlapp, men då har du precis allt du behöver för att komma igång, från frön och näring till växtbelysning. Här hittar du det till exempel hos Wexthuset.

Ett startpaket utan växtbelysning kostar 499kr.

Växttillbehör

Nån som gillar växter kommer förmodligen bli glad över fina tillbehör som de kan låta stå framme utan att det ser trist ut. En vattenkanna och en sprayflaska är alltid rätt som present! Just de här kommer från Wikholm form och du hittar dem här.

Växtböcker

Det här är ett par av mina favoriter när det gäller växtböcker.

1.Sticklingar, rötter & blad. En av de bästa böckerna jag har när det kommer till att ta sticklingar av olika växter. Det kan ju skilja sig ganska mycket åt när det gäller olika växter. Den här boken går pedagogiskt igenom hur man gör när man till exempel tar bladsticklingar från Begonia. Perfekt att använda som en liten uppslagsbok. 209kr, Bokus.

2.Skydda dina krukväxter. Maj-Lis Pettersson är en riktig guru när det gäller växtskydd i hem och trädgård. I den här boken går hon igenom de vanligaste växtsjukdomarna och skadedjuren som kan drabba våra krukväxter. Det finns en hel del tips på hur du kan jobba förebyggande. Jättebra bok tycker jag! Kostar 190kr hos Bokus.

Hemmagjort!

Julklappar att tillverka själv

Hemmagjorda julklappar är aldrig fel. Då känner man att givaren verkligen bemödat sig. Knyt en ampel och ge bort med både kruka och någon fin växt, det kommer bli uppskattat! Här kan du läsa om hur du knyter den superenkla ampeln.

Annons

1 kommentar

  1. Kul med fina tips. För min del fastnade jag för sprayflaskan och vattenkannan. Den här hemsidan hade en hel del fina saker. Ska titta närmare. (Vad gäller blommor så har jag inomhus bara orkidéer men nu har de fått sällskap av ett par julrosor. )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *