Blomfantast tipsar

Boktips för jullediga

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus

Jag vet inte hur det är för dig, men jag läser extra mycket i mellandagarna. Ofta tar jag och familjen en skidtur på förmiddan, alternativt några åk i skidbacken, sen ligger jag gärna i soffan resten av dan med en bra bok. Med undantag för korta avbrott av små utflykter till kylskåpet för nåt gott plock förstås.

Jag har hyllmeter med böcker hemma och köper gärna på mig fysiska böcker, men lika ofta lyssnar jag på böcker eller läser e-böcker i paddan. Det beror lite på tid och möjlighet. Här kommer några tips på böcker jag på olika sätt läst och gillat den senaste tiden!

Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben – Den här boken håller jag på med just nu och den är verkligen fascinerande. Den handlar om träd och hur de faktiskt på ett snillrikt sätt kan kommunicera och samarbeta med varandra. Författaren är skogvaktare i ett distrikt i Tyskland och det är hans samlade erfarenhet med nedslag i forskningen som är grunden till boken. Den är vackert skriven, inte träigt faktatorr alls, och för mig som älskar skogen så känns det som om jag får ett nytt och fördjupat perspektiv. Här hittar du boken.

Rotvälta av Tove Alsterdal – Jag tycker Tove Alsterdal skriver väldigt bra deckare. Hon har ett bra språk, gör fördjupade personporträtt och har en historisk förankring i det hon skriver. Det här är del ett i en serie av böcker som ska utspela sig på Höga kusten. Mycket bra! Här hittar du boken.

Samlade verk av Lydia Sandgren – Den här boken lyssnade jag på, men är ett typexempel på en bok jag vill ha i min bokhylla. Inläsningen var väldigt bra, men eftersom min läsupplevelse var så stor – för mig är det här årets bästa bok alla kategorier – så vill jag gärna ha den fysiskt här hemma.

Boken utspelar sig i Göteborg och är ett slags triangeldrama mellan tre vänner under ungdomsåren på 1980-talet och framåt.

Det är helt obegripligt hur man kan skriva ett sånt här epos på 700 sidor som debutant!

Här hittar du boken.

Till sist….

….har vi Vardagar 3 av surgubben Ulf Lundell. Förstår egentligen inte varför jag fortsätter läsa boken (jag har den pågående som E-bok i paddan och tar en bit då och då) för jag retar verkligen upp mig på hans gubbiga tyckanden om ditt och datt. Men det går inte att låta bli, som en kliande myggbett kanske? Dock skriver han bra och är ibland lite rörande med sina funderingar om åldrandet och kroppens förfall.

Här hittar du boken.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *