Krukväxter

På önskelistan: Klättersparris

Jag skannar alltid av loppisar efter gamla växtböcker. Ett annat ställe jag kollar igenom ofta är Bokbörsen. Det är en marknadsplats för begagnade böcker där man kan hitta allt! I går kom mitt senaste fynd från en säljare där. En växtbok från 1980-talet! Stor och tjock och med med fina bilder. Annars brukar bilder i gamla växtböcker vara rätt daterade, men i den här boken är det tecknade bilder och då blir resultatet mer tidlöst.

Här är växten jag har på min wishlist just nu, en Klättersparris, eller Asparagus falcatus. Den brukar dyka upp då och då i växthandeln, men just nu hittar jag den inte. Bara att avvakta och knipa en vid tillfälle.

Min målbild är den här. En stor hängande Klättersparris ståendes på ett svart skåp jag har här hemma. Jag riktigt ser framför mig hur tjusigt det kommer att bli!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *