Krukväxter

Min senaste gullranka – En ‘Happy leaf’

Jag gjorde ett impulsköp på Tradera häromveckan, en Epipremnum aureum ‘Happy leaf.’

Det är en gullranka med medelstora blad med mycket vitt i. Som med alla växter med lite klorofyll, så växer den ganska långsamt. Inget för den som otåligt väntar på sin växtgardin alltså. Och precis som andra variegerade växter med mycket vitt så blir det lätt bruna fläckar i det vita.

Många blir oroliga och tror att de drabbats av trips eller liknande när till exempel deras Gullranka N’joy får bruna fläckar i de vita partierna, men det är helt enkelt så växter med lite klorofyll funkar. De har känsliga blad.

Epipremnum och Scindapsus variationer Bildkälla

Jag hittade förövrigt fina illustrationer av olika varianter av gullrankor och silverrankor i en amerikansk webbutik. Synd att det blir så dyrt med frakt och tull, annars skulle jag ha beställt några fina prints.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *