Inredning

Retrofokus på växter genom Ikeakatalogen 1979

Ikea har precis publicerat alla sina gamla kataloger på sidan ikeamuseum.com. En guldgruva för alla som gillar att gräva ner sig i retromiljöer. Själv fastnade jag genast i att bläddra igenom 70-talskatalogerna i jakt på bilder som kan spegla krukväxtboomen som ägde rum under det årtiondet. Här kommer några guldkorn ur 1979 års katalog!

Det här skulle nästan kunna vara idag. Mörka väggar, lite nordiskt stuk på möblerna och kokosmatta. Mer fokus på växter än meningslösa stilleben på sideboarden. Snyggt! Jag var tvungen att googla hur mycket 982 kronor skulle idag och fick svaret 3766 kronor. Nästan dyrt för att vara Ikea, är det inte?

Överhuvudtaget kan man se mycket sideboards och hyllor under fönstren som skapar djup för fler och större växter. Jag önskar att man kunde ha det så, men i de flesta hus är det ju element framför fönstren och det blir inget vidare tillsammans med växter.

växter IKEA-katalogen

Kolla in växtgardinen!

En del inte så tokiga blombord kan man hitta i 1979 års katalog. Större utbud än nu, även om man kan hitta ett och annat blombord nu också. Det där Berga skulle jag kunna tänka mig, men i en roligare färg än furu kanske.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *