Krukväxter

Romantiska och underbara pelargoner

Jag älskar Mårbackapelargonerna med sina maffiga rosa blommor. Jag har dem helst i stugan. De är ju rätt romantiska i sin framtoning och passar som allra bäst i den lite lantliga stugmiljön tycker jag. I mitt 50-talshus i stan blir det lite för gulligt.

pelargoner mårbacka

Nu är de som allra finast och blommar utan avbrott.

Jag vet att många föredrar knubbiga och kompakta pelargoner, men jag måste säga att jag tycker om när de spretar iväg. Om det inte vore för att jag vinterförvarade dem i ett trappfönster med begränsad höjd, så skulle jag låta dem spreta iväg och bli ordentligt rangliga. Jag gillar det lite nonchalanta och bedagade uttrycket i en riktigt ranglig pelargon!

Vinterförvaring av pelargoner

Jag har tidigare tänkt att jag inte kan ha pelargoner, just för att det skrivs att de ska vinterförvaras svalt och ljust. Nån sån plats finns inte hos mig.

Sen gav jag fanken i de goda råden och testade att ha dem över vintern i ett trappfönster. Det är ljust, men har vanlig rumstemperatur. Dock ingen elementvärme under som tur är. Det fungerar alldeles utmärkt!

De är väl inte de snyggaste växterna man kan ha i ett fönster under vintern, pelargoner blir ju gärna rätt skräpiga, men plockar man med jämna mellanrum bort gula och torra blad så blir det helt ok. Sen när våren och sommaren kommer så blir de, med hjälp av ny jord och lite näring, sitt finaste jag igen.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *