Krukväxter

Odlingsstation med växtbelysning

Nog för att jag gillar att ha sticklingar utplacerade i vaser lite här och där, men att ha en massa sticklingar i torvbriketter överallt är jag inte så förtjust i. Nu har jag på prov fixat en odlingsstation med växtbelysning i källaren och det känns inte så tokigt. Jag kommer nog att utöka odlingsutrymmet med fler hyllor framöver, det gäller bara att få bort annat skräp i källaren så det får plats. Jag ser framför mig hur det kommer att bli min gröna oas där jag kan pyssla och tanka energi!

odlingsstation med växtbelysning

Jag har hittat en himla smidig växtbelysning med LED-armatur från Nelson garden, som dessutom går att koppla ihop med fler lysrör på längden. Den är så smal och smidig att den smälter in under en hylla i till exempel vardagsrummet också. Det finns tillbehör som gör att du kan knäppa fast den tajt mot hyllplanet. Sen gäller det förstås att dölja kontakten om man vill att den ska vara riktigt diskret. Sladdar och sladdhärvor är inte så kul.

Black prince och andra palettblad njuter i den eviga sommarsolen. Växtbelysning gör verkligen susen för sticklingarna under det mörka halvåret. Förövrigt är de svarta underläggen ett köptips. Det är en skomatta från Ikea. Den kostar blygsamma 25kr och är perfekt att ha som underlägg till dina odlingar.

Annons

2 kommentarer

 1. Madelene säger:

  Va fina dina palett-sticklingar är. De ser ut att ha så grov stjälk! Kan det vara för att dom bor i torvbricketter och inte i bara vatten (som mina gör)? Hur gör du när du sätter sticklingarna i dem? Har du den direkt i bricketterna eller låter du dom få rötter i enbart vatten först?

  1. Blomfantast säger:

   Ja jag tror det. Jag tycker att jag märker skillnad att de växer på sig snabbare i brikett. Jag har ju lite sticklingar i vatten bara för att jag tycker det är fint 🙂 Annars rotar jag i torvbrikett och då stoppar jag dem direkt i briketterna. Det funkar att rota väldigt små sticklingar då, de växer på sig snabbt.
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *