Veckans vÀxtfix

đŸŒ± Veckans vĂ€xtfix – Begoniasticklingar och vĂ€xtcravings

Mina inlÀgg om veckans vÀxtfix kommer visst utan logik nÀrsomhelst under veckans dagar. NÄn gÄng i framtiden kanske jag styr upp det till en fast dag. Hur som helst. HÀr kommer lite pyssel med vÀxterna jag Àgnat mig Ät den senaste tiden.

Mina begoniasticklingar har fĂ„tt flytta till smĂ„krukor. TĂ€nk att tvĂ„ blad frĂ„n min rexbegonia “Titica” har blivit till 10 stycken smĂ„plantor! Visst Ă€r det fascinerande? Vill du veta hur man gör sĂ„ har jag skrivit om det i ett tidigare inlĂ€gg.

Mitt senaste projekt nĂ€r det gĂ€ller begonia Ă€r att ta sticklingar pĂ„ samma sĂ€tt frĂ„n begonia “Little brother Montgomery”. Under glaskupan finns de smĂ„ bladbitarna. Jag hoppas innerligt att det gĂ„r lika bra, för det finns ingen finare begonia Ă€n Little brother Montgomery! Återkommer nĂ€r jag har nĂ„t resultat att visa.

Jag har förövrigt ett nytt uppstamningsprojekt av palettblad pÄ gÄng. Nu hade stammen vuxit sig tillrÀckligt hög för min smak och det var dags att kapa toppen. Nu kan den fÄ börja grena sig. Vi fÄr se hur mycket kronan vÀxer till sig innan höstmörkret kommer. DÄ hÀnder det inte mycket nÀr det gÀller tillvÀxt.

Senaste vĂ€xten pĂ„ min lista av vĂ€xter jag dreglar över, en Colocasia “Black magic”! Hur tjusig som helst, men verkar vara bĂ„de svĂ„r att fĂ„ tag pĂ„ och svĂ„r att fĂ„ att trivas. Ingen bra kombination.

Jag gillar inte riktigt att köpa jÀttedyra vÀxter som Àr svÄrskötta. DÄ gÄr jag dÀr och petar och pillar hela tiden, vilket gör att vÀxten ofelbart dör.

Annons

2 kommentarer

 1. Olivia sÀger:

  Haha, kĂ€nde igen mig sĂ„ vĂ€l i det du skrev om att “jag gillar inte riktigt att köpa jĂ€ttedyra vĂ€xter som Ă€r svĂ„rskötta. DĂ„ gĂ„r jag dĂ€r och petar och pillar hela tiden, vilket gör att vĂ€xten ofelbart dör.”, sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger jag har gjort det misstaget!

  1. Blomfantast sÀger:

   Haha ja det Ă€r hopplöst! Jag har haft Ă„tskilliga varianter av Alocasia som jag vĂ„rdat till döds 🙂
   /Bodil

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *