Blomfantast tipsar

Boktips till hängmattan

lnlägget innehåller reklamlänkar till Bokus

Så infann sig sommarkänslan då. Vilka ljuvliga dagar! Här kommer några tips på böcker jag läst den senaste tiden och som passar bra för lata dagar i hängmattan.

Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

Om du vill ha en gedigen bakgrund till varför Skandiamannen är den som lyfts fram som “personen det inte går att komma förbi” av palmeutredarna. Författaren Thomas pettersson skrev ett uppmärksammat reportage i Filter för ett par år sedan, denna bok är en utförligare version av det reportaget. Gediget journalistiskt grävjobb och en synnerligen intressant bok.

Boken hittar du här

Isländsk deckartriologi av Ragnar Jónasson

Det är nåt visst med deckare som utspelar sig på Island. Det är nåt med den där karga vintriga miljön som kittlar. Ragnar Jónasson är ett nytt stjärnskott på den isländska författarhimlen. Som han kan skriva! Tre riktigt bra och spännande böcker med polisen Hulda Hermansdóttir i huvudrollen.

Festligt förövrigt det där med islänningar och skrivande. Det sägs att var tionde islänning kommer att ge ut en bok under sitt liv.

Här hittar du böckerna.

Eva Frantz – För han var redan dö

Eva Frantz är en finlandssvensk deckarförfattare som helt gått under radarn hos mig. Där har jag missat nåt! Boken handlar om polisen Anna Glad och innehåller de där lite schablonmässiga ingredienserna som en deckare ofta gör. En polis som har svårt att få livet att gå ihop och försummar sin familj osv. Men det är inte dåligt alls. Eva Frantz är journalist i grunden och det märks, för hon skriver bra och med driv.

Den här boken har jag lyssnat på när jag klippt gräs och gjort andra halvtrista måsten. Älskar att ha en bok i öronen som underlättar vid sådana tillfällen!

Här hittar du den tryckta boken.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *