Få ditt palettblad att bli riktigt tätt och frodigt

Få ditt palettblad att bli riktigt tätt och frodigt

Många frågor jag får handlar om palettblad. Hur stammar man upp? Hur beskär man? och hur får man det riktigt tätt och frodigt? Nästan varje fråga kan egentligen besvaras med: Det gäller att vara modig med saxen! Här kommer tips på hur du får en riktigt tät palettbladsplanta.

palettblad china rose

Allt handlar om att beskära och toppa regelbundet. Först beskär jag när plantan är liten för att den ska börja grena sig ända nedifrån. Läs mer om det i det här inlägget. Men för att plantan ska bli så här tät som på bilden så går jag över och friserar topparna nästan oavbrutet. Det gör att den förgrenar sig mer och mer för att till slut bli en sån här buske. Många sticklingar blir det…

Det jag också gör är att hela tiden ta bort stora blad som är gamla och bleka för att stimulera tillväxten av nya små blad.

Vill du vara med i mitt mejlgäng?

Isåfall får du ungefär ett utskick per månad med fix och trix. Inget spam, bara härligt växtnörderi!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *