Krukväxter

Få ditt palettblad att bli riktigt tätt och frodigt

Många frågor jag får handlar om palettblad. Hur stammar man upp? Hur beskär man? och hur får man det riktigt tätt och frodigt? Nästan varje fråga kan egentligen besvaras med: Det gäller att vara modig med saxen! Här kommer tips på hur du får en riktigt tät palettbladsplanta.

palettblad china rose

Allt handlar om att beskära och toppa regelbundet. Först beskär jag när plantan är liten för att den ska börja grena sig ända nedifrån. Läs mer om det i det här inlägget. Men för att plantan ska bli så här tät som på bilden så går jag över och friserar topparna nästan oavbrutet. Det gör att den förgrenar sig mer och mer för att till slut bli en sån här buske. Många sticklingar blir det…

Det jag också gör är att hela tiden ta bort stora blad som är gamla och bleka för att stimulera tillväxten av nya små blad.

Vill du ha koll på hur du gör för att stamma upp palettbladet till ett träd? Då kan du läsa det här inlägget.

Tips – prenumerera på nya inlägg!

Om du inte vill missa när nya inlägg publiceras så är mitt tips att du prenumererar på nya inlägg. Då får du hela det nya inlägget rakt i din mejl så snart jag publicerat det. Väldigt smidigt!

Läser du på din mobil kan du anmäla dig för att prenumerera nedanför det här inlägget, läser du på dator anmäler du dig till höger om inlägget.

Annons

2 kommentarer

 1. Jessika Hartikainen säger:

  Hej Blomfantast!
  Jag vill ha mail om nya inlägg 🙂

  Mvh Jessika

  1. Blomfantast säger:

   Jag lägger till dig!/Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *