Älska nördgrupperna på Facebook!

Älska nördgrupperna på Facebook!

Numer använder jag ganska sällan Facebook för att uppdatera egna eller kika på andras privata statusar. Rätt ointressant vad nån åt till frukost kan jag tycka. Trots det använder jag Facebook mer än nånsin. Det handlar förstås om alla fantastiska grupper som finns därute! Här kommer mina favoritgrupper som inte handlar om växter.

Sy och skapa om gamla kläder till nya

Inte för att jag är nåt jätteproffs på att sy, men den här gruppen är så inspirerande! Nån syr ett överdragsfodral till en symaskinen av ett par gamla jeans, en annan gör en sommarklänning av en gardin. Otroligt härligt att följa. En dag kanske jag också skapar mig en tjusig kreation av en uttjänt bordsduk. Så länge låter jag mig bara inspireras!

Sy och skapa om gamla kläder till nya!

I den här gruppen ägnar vi oss åt textilt återbruk och försöker minimera textila avfall genom uppmuntran och inspiration. Just nu verkar det som om det finns en öppenhet för ämnet och det lutar åt…

Fåglar in på knuten

Jag älskar fåglar och fågelsång. Finns inget mer somrigt enligt mig. Men jag känner bara igen de allra vanligaste fåglarna, typ skata och talgoxe, och nästan inte ett enda fågelläte. På den här sidan kan du skriva egna frågor och dessutom lära dig massor av andra. Kul och nördigt!

Fåglar inpå knuten

Välkommen! Denna grupp – som drivs av föreningen BirdLife Sverige – är en bred grupp som finns till för alla fågelintresserade som gläds över att ha fåglar inpå knuten, varhelst de befinner sig. Här…

Svampklapp

Vem vill inte bli en svampnörd och hitta massa ätbart gott i naturen? Svampar kan kännas lite jobbigt i början, just för att det faktiskt finns en massa giftigt som man inte vill få i sig. Den här gruppen är superbra. Lägg ut en bild på en svamp du är osäker på och få svar av massor av svampproffs inom en kort sekund. De som driver gruppen är svampkonsulenter och hur kunniga som helst.

Svamp-klapp

Svamp-klapp är ett forum för alla svampintresserade, från nybörjare till mykologer. Alla har ansvar för att gruppen ska vara trevlig, rolig och lärorik. Vi har medlemmar över hela världen, vilket…

Jag räddade ett ödehus

Inte för att jag är på jakt efter nåt hus, men glädjen att gamla ruckel får nya ägare som räddar dem är minst lika stor som om man skulle ha gjort det själv!

Jag räddade ett ödehus!

Välkommen till gruppen för de som har räddat ett ödehus, de som vill rädda ett övergivet hus och de som vill sälja ett ödehus för räddning eller flyttning! Tanken är att vara en kunskaps- och…

Har du tips på nån grupp som jag inte får missa?

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.