Krukväxter Sommarstugan

Sommarstugeöppning

Igår tog jag helg tidigt och drog iväg till sommarstugan för att fixa och dona. Vår lilla sommarstuga är inte vinterbonad, så den står igenbommad under vinterhalvåret. Varje säsongsöppning ägnar jag ett par dagar åt att städa in sommaren i stugan. Städar bort spindelväv, putsar fönster och såpskurar golven. “O så roligt! O så mycket att göra”, som Alfons Åbergs faster Fiffi säger när hon ska fixa hans kalas. Ganska träffande. För även om det är rätt mycket jobb att ställa i ordning stugan för sommaren, så är det helt underbart roligt!

Lite taniga och glesa pelargoner, men de kommer att växa på sig under sommaren.

När jag fejat färdig så placerade jag ut blommorna i fönstren. För växterna ska med från första början. Lite löjligt kanske, men jag kan inte känna att det är mysigt förrän växterna är på plats.

Kvällsolen tittar in i stugan!

Eftersom vi mest är i sommarstugan på helgerna så måste det vara tåliga växter som tål några dagar utan vatten. Palettblad funkar till exempel inte så bra, eftersom de är så törstiga på sommaren.

Jag har just nu ett gäng pelargoner och ett par ampelliljor. Pelargoner gillar att vattnas ofta, men klarar av att torka lite utan att må alltför dåligt. Ampellilja klarar sig ett par veckor utan vatten bara den står en bit in i rummet och det inte är alltför varmt inomhus.

Nästa vecka är det ju Kristi himmelsfärdsledigt och då tänker jag ägna mig åt utepyssel i stugan. Jag ska jag preparera pallkragarna med gödsel och hålla tummarna för att temperaturen blir lite gynnsammare så att jag snart kan börja plantera!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *