Blomfantast tipsar

Tipsig tisdag

Här kommer några saker jag inspirerats av den senaste tiden och som jag gärna vill dela med mig av.

För dig som vill odla men inte har nån odlingsplätt

Co-Grow grundades 2016 av Rebecka Hagman. Som under sina föräldralediga barnvagnspromenader bland villaträdgårdar drömde om att odla mat där. Hon fick startade Co-Grow som matchar odlingsintresserade med trädgårdsägare med plats över för odling. En härlig idé inte sant?

Här kan du gå in och söka om någon i närheten av dig har en plätt över för just din odling. Eller har du kanske lite yta över i din trädgård? Då kan du lägga in det och göra någon odlingslängtande person glad.

Hashtag Slowflowerssweden

Snittblommor är härligt, men kanske inte alltid miljömässigt försvarbart när de ibland fraktas kors och tvärs med flygplan över jorden. Vi växtnördar löser det ju med att ha fina sticklingar i småvaser, men ibland är det underbart med något blommande på borden.

Blomsterupproret lyfter frågan om att handla svenska närodlade snittblommor i säsong och har formerat sig under hashtagen slowflowerssweden. In och följ hashtagen och bli inspirerad till att köpa närodlade blommor och kanske till att odla själv!

En gentleman i Moskva – Amor Towles

Här kommer ett boktips som har noll och ingenting med växter att göra, men måste till tipslistan för den är så bra!

Jag läser både fysiskt och lyssnar på böcker. Gillar båda sätten. Just den här boken har jag lyssnat på och jag gillade den mycket. Det är ett riktigt berättarepos som sträcker sig från ryska revolutionen och flera årtionen framåt i tiden i Sovjetunionen. Det är en fin berättelse om konsten att vara människa med alla de dramatiska världshändelser som äger rum under denna tid som fond. Låt dig inte avskräckas med att det låter som tung läsning, för det är det inte. Det är en fin berättelse med både humor och allvar.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *