Inredning

Krukinspiration

Så här när det börjar dra ihop sig till omplantering och vårfix av växterna så kan det vara kul med lite krukinspiration. Ska man ändå göra vårfint i fönstren kan det vara roligt med något nytt.

Jag har mest olika varianter av lerkrukor, men det är kul att ha någon roligare kruka som ett blickfång någonstans. Kanske som en del av ett stilleben. Den här krukan hittade jag inne hos Jotex och den kostar 229kr. Söt!

Hos Jotex hittade jag även den här, som påminner om nåt som sonen släpat hem från slöjden. Blev sugen att rota runt i gömmorna och se om jag kan hitta hans gamla skål, för det här var ju himla gulligt! Ju buckligare och mer ojämn, desto finare.

Annars måste jag säga att det här är inspirerande. Färdigpatinerade krukor från danska B Green. Så där mossiga är det svårt att få till krukorna på egen hand, även om man använt krukorna utomhus under många år. Det blir mest vita kalkavlagringar, vilket också är fint.

Vill man snabbpatinera nyinköpta terakottakrukor har jag gjort ett inlägg om det här.

Sist, men inte minst, vill jag visa de här coola krukorna som tillverkas av konstnären Sofia Fredricks Sprung. Krukorna är inte tillverkade i keramik, utan är återvunna krukor som hon skulpterat om med hjälp av papier maché.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *