Blomfantast tipsar

Boktips inför julledigheten

Förhoppningsvis blir det mycket tid för avkoppling med en hög bra böcker under jul, för det finns nästan inget jag gillar mer! Eventuellt med ett glas vin och några goda chokladbitar till så är njutningen total. Här kommer tips på ett gäng bra böcker jag läst den senaste tiden.

En serie bra deckare av Ingrid Hedström

Jag rekommenderar att du läser böckerna i ordning!

När det gäller deckare så är jag rätt kräsen. Jag läser många, för jag gillar deckargenren, men tycker sällan de är riktigt bra. Antingen är det språket som skaver eller så är det intrigen. Ibland båda delarna. Men de här deckarna skrivna av Ingrid Hedström är verkligen både välskrivna och spännande. De har alla sin grund i verkliga historiska och nutida politiska händelser, vilket gör dem extra intressanta.

Jag håller just nu på med den senaste, Blodsband. Jättebra den med. Den här gången lyssnar jag på boken och det är en fröjd måste jag säga, för inläsaren är superbra!

Matilda Gustavsson – Klubben

Matilda Gustavsson är journalisten som skrev artiklarna i DN som avslöjade “Kulturprofilen”. Nu har hon skrivit en bok om det. Det är otroligt intressant. Man får kanske inte veta så mycket mer än vad som redan stått i tidningarna, men det vävs ihop till ett sammanhang. Dessutom får vi veta en del om hennes tankar reflektioner under tiden det pågick. Bra bok!

Katarina Wennstam – Vargen

Jag gillar Katarina Wennstam! Hon är en sån oförtruten kämpe när det gäller att lyfta mäns våld mot kvinnor och hur rättssystemet i många fall sviker kvinnorna. Dessutom skriver hon bra! Vargen är den 6:e boken i serien om advokaten Shirin Nouri.

Katarina Wennstam är kriminaljournalist i grunden. Alla hennes böcker bygger på gedigen research och verkliga rättsfall, vilket gör dem extra obehagliga. Det är så här det ser ut i samhället!

Jag läste förövrigt en bra artikel om Wennstam i DN häromdagen.

På min läslista i jul

I jul har jag tänkt att beta av ett par av Augustpristagarna. Och så några deckare också förstås. Kom gärna med boktips så jag får fylla på läslistan!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *