Krukväxter

Växtcravings

Ibland dyker det upp saker när man surfar runt (särskilt på Pinterest!) som gör att man börjar dregla. För mig gäller det framförallt växter med fina och annorlunda blad.

Licuala Cordata

Som den här. Licuala cordata, som visst är en slags palmväxt hemmahörande i Borneo. Och redan där inser man att det är en växt som inte skulle trivas något vidare här. Den vill ha varm temperatur och fuktigt klimat. Men ändå. Drömma kan man ju.

Oxalis Palmifrons

Den här tipsade en kompis om, Oxalis Palmifrons. Titta på de fina bladen! Den tillhör Oxalissläktet, även om det inte alls ser ut så. Den växer i täta bladrosetter och går att odla i kruka. Återstår att se om det går att få tag på frön eller knölar nånstans. För jag antar att de förökas genom rhizomer precis som andra oxalisvarianter.

Macodes Petola

Det här är något av det häftigaste jag sett i bladväg. De ser ju nästan inte verkliga ut! Macodes Petola är ett slags orkide. På bilden ser du en blomma som är på väg att slå ut, men jag tänker att jag skulle vara glad enbart för bladen.

Den här går att få tag på, även om det inte är så lätt och kostar en del sköna slantar. De dyker emellanåt upp på Tradera och brukar gå för runt 400-500 kronor.

Annons

3 kommentarer

 1. Eva säger:

  Det finns att beställa en mycket liten planta här https://www.orchidehuset.se/produkt/macodes-petola-mycket-liten-planta/

  1. Blomfantast säger:

   Ohhh tack snälla för tips!

 2. Hej!
  Den här arten av Oxalis finns att beställa från en webshop i USA, men det blir ju en del utgifter med frakt och tullavgifter förstås!

  https://haworthia-shop.com/en/bulbs/149-oxalis-palmifrons.html
  Mvh/Leni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *