Blomfantast tipsar

Att sjunga långsamhetens lov

Inlägget innehåller ett boktips med en reklamlänk.

Att vara närvarande i nuet, leva autentiskt och inte stressa runt. Hur gör man det egentligen? Jag har inga storslagna lösningar, men jag tänker att det kanske inte behöver vara så storslaget och svårt.

Här kommer några enkla sysselsättningar som jag tycker är avkopplande.

Pyssla med växterna

Mitt växtpysselställe, som sällan är så här välstädat.

För mig är allt växtpyssel avstressande. Att stå och plantera små sticklingar, gå runt med vattenkannan och prata med växterna är att vara här och nu. Och glädjen över att lyckas få en liten krake till stickling att växa sig till en stor planta, den är svårslagen.

Rensa ogräs

Låter det trist? Ja det är det också, men underligt avkopplande ändå. Nu i sommar har jag rensat upp en helt igenväxt rabatt. Jag har skjutit på det ett par somrar. Gått omkring och retat mig på den fula rabatten men inte haft ork att ta tag i det eftersom det känts så himla trist.

Så bestämde jag mig plötsligt för att nu ska det ske! Jag gick grundligt tillväga så det tog rätt lång tid, men det fick ta den tid det tog. Med en podd eller ljudbok i öronen blev det en riktigt avstressande stund att hänga där bland ogräsen och se hur rabatten bit för bit växte fram. Nu går jag och spanar på den där rabatten mest varje dag och känner mig nöjd.

Skriva brev för hand

Att skriva brev för hand är både avkopplande och roligt. Dessutom ett tillfälle att vara kreativ. Sen är det rena julaftonskänslan att få annat än räkningar i brevlådan!

Jag har tipsat om Snigelpostklubben förut, men vill gärna göra det igen. Den drivs av två entusiastiska tjejer som knåpar ihop roliga teman man kan anmäla sig till. Till exempel sticklingsbytarteman, odlarteman och mycket annat skoj. Man kan vara med på hur mycket eller lite man vill.

Här hittar du hemsidan.

Lappa och laga

Att inte konsumera så mycket nytt, utan istället ta vara på det man har är slow living. Man behöver inte kasta en tröja bara för att den har ett litet hål, det går att laga och dessutom på kreativa och roliga sätt.

Jag köpte min bok hos Bokus

För ett tag sen köpte jag den här boken. En riktig höjdarbok som pedagogiskt visar hur man kan laga olika plagg och hur man syr olika typer av stygn. Jag har upptäckt att det här med att laga saker för hand med nål och tråd är otroligt rogivande. Man kan liksom inte göra annat än att fokusera på stygnen.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *