Krukväxter Sommarstugan

Växter i sommarstugan

Jag har en sommarstuga som jag verkligen gillar att vara i under sommartid (på bilden ser du min fina stugutsikt). Stugan ligger en timme från där jag bor i vanliga fall, så jag åker dit så ofta jag bara kan. Men även om den ligger hyfsat nära kan det ibland dröja ett par veckor mellan gångerna jag är där. Kruxet är att hitta tåliga växter som kan stå ett par veckor utan vatten. För krukväxter måste jag ha i sommarstugan, jag vill inte vara utan grönt omkring mig.

De här växterna har jag i sommarstugan

Pelargoner

De är somriga och passar fint in i sommarstugemiljön tycker jag. Det är dessutom tåliga växter. Ställer man dem en bit in i rummet när man vet att man ska vara borta ett tag så klarar de sig ett par veckor utan vatten.

Ampellilja

Det är en riktig trotjänare och fin när de framskjutande skotten får bli till hängande trasselsuddar. Ju fler trasselsuddar, desto finare. För att de ska bli buskiga och täta planterar jag flera sticklingar i samma kruka.

Ampellilja har jag flera av i sommarstugan. De tål att stå en bit in i rummet och kan klara sig flera veckor utan vatten om man vattnar igenom den ordentligt innan man lämnar den. Mina ampelliljor har någon gång fått stå ovattnade under fyra veckor och ändå blivit fina när de fått vatten igen.

Tips!

Jag är ingen vän av plastkrukor i vanliga fall, men vet du med dig att det kommer bli långt mellan vattningarna kan det vara värt att plantera i plastkruka istället, då håller växten fukten bättre.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *