FÖLJ BLOGGEN BLOMFANTAST

Follow

En oas för dig som älskar växter

Växter man inte riktigt kommer överens med

Växter man inte riktigt kommer överens med

Inte sällan finns det växter man gärna vill ha, men som man bara inte kommer överens med. De verkar helt enkelt inte gilla att bo i ens hem.

Jag har haft ett flertal sådana växter. En är Sophora. Jag vet inte hur många jag köpt hem med gula löv och kala grenar som resultat. Den senaste i raden är den på bilden ovanför. Den började uppvisa samma tecken på otrivsel och nära förestående död som de övriga jag haft hemma. Men nu tänkte jag inte ge mig utan en rejäl räddningsaktion.

Jag klippte bort alla döda grenar och flyttade den till ett nytt fönster. Ett fönster åt öster. Lite halvskuggigt läge, men inte så mörkt som en bit in i ett rum där jag haft den innan (jag skyller den placeringen på alla snygga inredningsbilder jag sett med en Sophora en bit in i rummet!). Jag såg också till att aldrig låta jorden torka ut helt. Och vips, så började den trivas. Så här ett år senare så står den i mitt köksfönster och mår prima! 

 

Alocasia

 

En annan växt jag har haft hopplösa försök med är Alocasia. Jag vill så himla gärna ha en, men jag får dem inte att trivas. Den här ställde jag först i ett alldeles för soligt fönster med resultat att blad gulnade. Jag bytte plats till en bit in i rummet, men ändå ljust. Det funkade ändå inte. Så fort det kom ett nytt blad så gulnade ett annat och dog. Här fick jag till slut ge upp, det gick bara inte.

Vad vill jag då säga med det här? Kanske att man inte ska tappa självförtroendet och ge sig. Jag tycker man ska testa och testa igen. Funkar det inte när man försökt allt, så är det bara att inse att man kanske inte har de rätta förutsättningarna där hemma. 

Har jag då gett upp när det gäller Alocasia? Nej, ett försök till ska jag nog ge den. Kanske köper jag en ny redan idag!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *