byta sticklingar
Övriga tips till växtnörden

Byta sticklingar med andra

Ett bra sätt att komma över nya varianter av växter utan att behöva betala skjortan är att byta sticklingar med någon annan. Kanske har mormor någon spännande växt i fönstret eller så har man en kompis med växtintresse. Det är en bra början.  Men är man växtnörd så kan det tänkas att man får söka sig utanför den närmsta bekantskapskretsen för att hitta de där raringarna man suktar efter. 

 

Facebook och Instagram

Det finns många konton på både Facebook och Instagram som är inriktade på växter där man kan träffa på likasinnade. Det finns t ex en grupp på Facebook som heter: Säljes/byta/köpa frö, sticklingar,växter  Den har flera tusen medlemmar och där kan du hitta allt du drömmer om.

Jag använder mig mest av Instagram eftersom jag gillar att lägga upp bilder på mina gröna växter. Det är lätt att hitta andra växtentusiaster att följa om du söker på olika växtnamn. Om du vill byta växter via Instagram är det bra om du själv också har ett konto inriktat på växter där andra kan se vilka fina växter du har som de kan byta till sig. När du hittat en fin växt via något konto du följer är det bara att fråga om personen säljer sticklingar eller kan tänka sig att byta mot någon av dina sticklingar.

 

 

Mitt senaste lyckade byte var några sticklingar från Dr Westerlund (jag har massor!) mot det här fina blomskottet från palettbladet Wizard Scarlet. Nu hoppas jag att det ska växa och frodas så kanske jag kan börja knipsa sticklingar som kan bytas mot nåt annat i växtväg framöver.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *