Felsökning: Vita prickar på Elefantöra

Felsökning: Vita prickar på Elefantöra

En växtnörd lär känna sina växter. Bäst som man går där och pysslar med sina raringar så upptäcker man något som man börjar noja över. Det kan vara nåt blad som ser konstigt ut eller att det faktiskt, ve och fasa, kryper runt nåt på växten.

 

Vita prickar på elefantöra

 

Kanske har du  som jag upptäckt små vita prickar på undersidan av bladen av Elefantöra och blivit nervös. Men där kan jag ge lugnande besked. Det är inte ovanligt och är lätt att åtgärda. Det beror troligtvis på att den fått för mycket vatten. Det är viktigt att låta Elefantöra torka upp mellan vattningarna, den gillar inte att stå blött. Får den för mycket vatten så kan inte bladen ta tillvara på allt vatten och den bildar de här små vitaktiga knottrorna på bladen.

Hur som helst så rättar det till sig bara den får rätt förutsättningar igen och börjar trivas.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *