Övriga tips till växtnörden

Avstressande och hälsosamt växtpyssel

Man säger att svenskar är ett naturdyrkande folk. Att vistas ute i naturen får oss att må bra och bli avstressade, det kan vi nog känna lite till mans. Men nu finns det forskning som visar att den känslan är riktig! Naturen får oss verkligen att må bättre och metoden har med framgång använts i olika rehabiliteringsprojekt, framförallt när det gäller olika stressrelaterade sjukdomar.

 

Bildkälla

Det får mig att tänka på alla de Instagramkonton jag följer där man skapar gröna oaser i sina lägenheter mitt i stan (sök på taggen urbanjungle på Instagram så förstår du vad jag menar). Jag tänker också på att jag själv blir alltmer uppslukad av att pyssla med mina växter här hemma. Ju mer oroligt i världen utanför, desto mer går jag in i min lilla växtvärld. Det är något liknande med naturens läkande kraft. Jag får förstås ingen storslagen naturupplevelse, men något slags odlandets glädje känner jag när jag tar sticklingar, planterar om och pysslar.

 

 

Mitt nästa projekt är att lägga krut på att odla mer ätbart på fönsterbrädan. Men för mig är det viktigt att det blir snyggt och harmonisk och där gör platsbristen i fönstren att det lätt blir plottrigt. Jag tänker mig att jag ska sätta upp en tvärgående hylla över köksfönstret som på bilden ovan och på så sätt skapa mer utrymme och kunna ha mina planteringar nära till hands. 

Jag har skapat en ny kategori på bloggen som heter Odla på fönsterbrädan. Där kommer jag att lägga upp mina odlingsförsök framöver.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *