Krukväxter

Shoppa växter på Tradera – att tänka på innan!

Det är ju rätt fantastiskt det här med Tradera, man kan hitta allt där. Inte minst växter av det mer sällsynta slaget, sådana som inte finns i blomaffären. Det finns verkligen många växtnördar där ute som vill dela med sig av sina favoritväxter.

Det här Palettbladet (Coleus Gilda) budade jag hem häromveckan och den låg i brevlådan ett par dagar senare. Sticklingen hade klarat transporten fint och kom fram i prima skick. Bara att stoppa ned i jorden och invänta att den växer till sig.

sticklingar inköpta på Tradera

Mitt andra fynd var tre stycken sticklingar av Silverranka. De är nu planterade i kruka och jag har tänkt mig att göra en växtgardin i köket av dem.

Målbilden är nåt åt det här hållet som jag visade i ett inlägg från förra veckan.  

Att tänka på innan du börjar buda

Jag har nästan aldrig haft någon dålig upplevelse på Tradera, men det kan förekomma oseriösa säljare. Så ta för vana att kika över säljarens omdömen innan du börjar buda på någon stickling. Har du frågor om sticklingen så ställ dem till säljaren innan du går in aktivt i auktionen.

Fundera igenom innan vad du är beredd att betala för sticklingen och gå inte över den gränsen. Det är nämligen väldigt lätt att dras med i auktionen och vips så är man uppe i en mycket högre summa än man tänkt sig.

Ställ växten i karantän

För att undvika att du får ovälkommen påhälsning av ohyra, är det bra att ta för vana att alltid ställa nyköpta växter och sticklingar i karantän en vecka. När det gäller sticklingar är det en god idé att spola av dem under vattenkranen i ganska hård vattenstråle en gång per dag. Använd ljummet vatten och var särskilt noga med bladens undersida där ohyra gärna håller till. Undersök sticklingen noga innan den får beblanda sig med dina övriga växter.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *