Krukväxter Övriga tips till växtnörden Sommarstugan

Krukväxter till sommarstugan

Ibland tänker jag att sommarstugan blir lite styvmoderligt behandlad. Man har ett hopplock av sina överblivna möbler hemifrån och man struntar i krukväxter. När det gäller det senare tänker man kanske att man inte är där tillräckligt ofta för att blommorna ska överleva. Men det finns ju trix att ta till för att lösa det.

Beroende på hur ofta man är i stugan så kan man ha extremt tåliga växter som kan stå länge utan vatten, t ex kaktusar och succulenter. Eller så accepterar man att man har växter under en säsong och att de dör. Eller så tar man helt enkelt med sig växterna hem efter säsongen är slut.

För mig som är växtnörd så är det otänkbart att vara utan krukväxter i fönstren, jag kan inte trivas utan det. Jag löser det så att jag har hyfsat tåliga växter i fönstren och så tar jag med mig dem hem när sommarstugesäsongen är över.

 

Bra växter till sommarstugan

Jag är i min sommarstugan mest varje helg under sommaren, men ibland kan det gå ett par veckor mellan besöken, så de växter jag väljer ska vara hyfsat tåliga och klara sig ett tag utan vatten. Det här är mina tips:

  • Elefantöra – tålig och kan stå ett par veckor utan vatten. Om du vet med dig att du ska vara borta ett tag så ställ den i ett lite mer skuggigt fönster så klarar den sig utan vatten längre.
  • Ampellilja – oerhört tålig och klarar sig även den utan vatten ett par veckor. Den kan se lite hängig ut när man kommer tillbaka, man repar sig snabbt om man vattnar igenom den.
  • Pelargoner – klarar sig utan vatten ett längre tag om de inte står i direkt solsken.

 

pelargon

I sommar ska jag gå in för fler pelargoner, det passar så fint in i den lite mer lantliga miljön som jag har i min sommarstuga. Jag tänker mig att jag ska plantera dem i fint patinerade gamla terakottakrukor, det är så himla snyggt!

Lite längre fram ska jag göra ett inlägg om hur man kan patinera nya terakottakrukor så att de ser så där gamla och välanvända ut som man vill ha dem!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *