Blomfantast tipsar

I läshögen just nu – trädgård och kreativitet!

Inlägget innehåller reklamlänkar

I min läshög ligger just nu tre böcker. Två fick jag i julklapp och en köpte jag själv för ett tag sedan. Vi tar en kik!

Boken om att tälja och snida i trä fick jag i julklapp tillsammans med två täljknivar. Jag är så sugen på att lära mig mer när det gäller slöjdande i trä och blev så glad över den julklappen. Det är väl ändå de bästa julklapparna? De när någon snappat upp ett begynnande intresse och utgått från det?

Tänker mig att det är lika kontemplativt att tälja som att brodera. Mer av sådant som ger lugn i själen!

Jag har bara bläddrat igenom boken, men den verkar precis så pedagogiskt bra som jag tänkt mig. Här tas man verkligen igenom olika täljprojekt steg för steg.

Ännu en julklapp! Jag odlade så mycket kål i somras och jag insåg då att jag faktiskt är en kålälskare. Det visste jag inte om mig själv. Men så gott det är att till exempel grilla ett halvt spetskålhuvud smaksatt endast med olivolja och flingsalt!

Nu ser jag fram emot att utforska fler recept med kål som huvudråvara för att få lite variation. Den här kokboken om kål lovar gott!

Så till boken jag köpt till mig själv: En bok om gödsel, sexigt va? Men maken till nördigt intressant bok för folk som odlar får man leta efter!

Den innehåller allt man kan tänkas vilja veta om hur man bygger upp en jord som grönsakerna älskar. Dessutom är det en fin bok, vilket inte är att underskatta.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *