Krukväxter

Trendspaning på Tradera

Emellanåt är det roligt att kika in på Tradera och se vad i växtväg som lockar till budgivning och drar iväg i pris. Tradera gillas av både inbitna samlare och sådana som har ett finger i luften när det gäller det senaste. Det kan alltså ge en liten fingervisning om kommande växttrender. Så här kommer en liten trendspaning.

När jag kikade nu senast så fanns på topp-tio-listan över sticklingar med flest antal bud inte mindre än 5 olika hoyor (porslinsblommor). Nu vet jag att det finns många som nördar ner sig i dessa växter och samlar på olika sorter, men kanske är det också så att de börjar bli trendiga bland fler än de riktiga entusiasterna?

Hoya Carnosa Variegata hos Plantrédo

Hoyor är ju förövrigt perfekta att använda till växtgardinsprojekten! Växer hyfsat snabbt och är tåliga.

En annan stickling jag hittade på topp-tio-listan var den underbara Pelargonium Graveolens Bontrosai (jag har skrivit om den förut här). Det är ju en muterad variant av Dr Westerlund med krulliga blad och ett växtsätt som påminner om ett bonsaiträd.

Som du kan se så är det ett gäng bud och jag misstänker starkt att den kommer bli bra mycket dyrare än så där i slutändan. Det blir spännande att se vad den landar på.

Är den värd en sån summa kan man fråga sig?

trendspaning
Min Bonsaipelargon!

Generellt sett så tycker jag att växter drar iväg lite för mycket i pris på Tradera, men som med allt är det ju en fråga om utbud och efterfrågan. Är någon villig att betala x antal kronor för en växt så är den ju värd det. När det gäller den här pelargonen så vet jag att det är rätt knivigt att få fram sticklingar, den växer nämligen väldigt långsamt! Jag har haft min sedan tidigt i höstas och lyckats ta en stickling. På så sätt sprids den inte så snabbt och svämmar över marknaden, så det går ju förstå att den blir lite dyrare.

Övrigt växter på topp-tio är det gamla vanliga, det vill säga olika varianter av variegerade monsteror. Börjar man inte bli lite trött på dem nu?

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *