Personligt Sommarstugan

Sånt jag gjort senaste tiden

Den senaste tiden har jag mestadels ägnat mig åt trädgården. Jag vill ha prunkande plockblomsrabatter, där jag kan gå runt och samla in stora fång med blommor och sätta i vas.

Jag har rätt mycket plats på min tomt i stan, så jag har helt sonika grävt bort en del gräsmatta och gjort en odlingslimpa. Jag har grävt bort grässvålen och vänt på tuvorna. Sen har jag fyllt på med löv, kvist och annat trädgårdsskräp. Sedan ett lager jord och gödsel. Bra träning för en svag stackare som jag.

Alltså det ser ju helt makabert ut innan jag börjat plantera. Min man undrade vem jag hade begravt där. Nåväl, det kommer bli tjusigt sen.

Här ska nu planteras ut mängder av Zinnia, Rosenskära och Dahlia. Det är ett testår, men jag tror det kommer bli fint. Blir det så bra som jag tror så ska jag utöka den här rabatten rejält och fortsätta att gräva en vinkel nästa säsong.

Annat som varit på tapeten är den årliga sommarstugeöppningen. Det är ju ingen vinterbonad stuga, så varje år den här tiden går jag i ett lyckorus för att äntligen få komma ut dit igen.

Bilen packar jag full av mina vintertaniga pelargoner som ska få komma till sitt rätta ställe. Där de passar som allra bäst.

Pelargon “Drottningminne” i sommarstugefönster.

Jag är ingen hardcore-samlare av zonalpelargoner. Jag har bara två sorter av blommande pelargoner: Mårbacka och Drottningminne. Den senare har märkningen Grönt kulturarv och kommer ursprungligen från en liten gård i den by där jag har min stuga. Lite fint på nåt sätt, som att den får komma hem när den bor där i stugan under sommaren.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *