Övriga tips till växtnörden

En bricka fylld av vårkänslor!

Jag vet inte hur det är för dig, men hos mig blir humöret otroligt mycket bättre nu när ljuset på allvar gör entré igen. Häromdagen så började jag så smått att ta lite sticklingar av några doftpelargoner och sätta några valda blomfröer inför sommaren och jag drabbades faktiskt av ett lyckorus av vårkänslor. Så himla härligt!

Jag har köpt en kruka med pärlhyacintlökar och delat upp i flera mindre krukor. Blir mer fägring på så sätt känns det som.

Sen gjorde jag i ordning en bricka med några pärlhyacinter och sticklingar för att riktigt känna att våren snart är på väg. Här där jag bor är det ju ganska långt kvar till snöfritt, men det är ljuset och solen som är viktigt för mig!

Att använda en bricka är förövrigt ett bra knep för att rama in en liten samling av växter. Det blir mindre plottrigt och mer som ett genomtänkt stilleben.

Jag köpte även ett gäng rosa tulpaner. Jag brukar inte köpa snittblommor så ofta, jag tycker det går att göra så fina arrangemang av de sticklingar som produceras här hemma. Men just tulpaner tycker jag är så härligt vårigt.

Rosa och grönt är en fin kombination, så jag placerade en vas i min gröna Bergs potterkruka och satte sedan tulpanerna där. Jag gillar extra mycket när tulpanerna börjar slå ut och småsloka lite.

vårkänslor på en bricka!

Jag såg sen den här bilden i ett pressmeddelande från Blomsterfrämjandet och blev inspirerad till att ösa på med mer vårkänslor. Tänk att primula kan vara så fint så här i en samling. Särskilt i lite gamla och nötta krukor. Den kan ju annars vara en ganska, vad ska jag säga, gräll? blomma. men så här blir den ju magnifik! Kanske blir det ytterligare en tur till blomaffären i veckan för att fylla på med lite fler blommande vårväxter.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *