Inredning

Hemma hos mig – del 2 – Källaren

Inlägget innehåller annonslänkar

I källaren hemma hos mig finns ett rätt stort utrymme som varit och i viss mån fortfarande är ett skrotutrymme. Du vet ett sånt där rum där saker samlas på hög i väntan på att sparas, slängas eller säljas.

Sakta men säkert håller jag på att organisera upp det där rummet och göra det till min motsvarighet till en man cave. Barn och make undanbedes vänligt men bestämt.

Syhörna
Rören i taket är inte så mycket att göra åt, tyvärr.

Jag har fixat en liten syhörna där jag kan gå loss med nål och tråd. Hyllan med hjul har jag nyligen köpt på Ikea och i den ryms förvaringslådor med gamla kläder till diverse syprojekt. Jag har blivit så inspirerad av Facebookgruppen Sy och skapa om gamla kläder till nya där de gör otroliga kreationer av gamla kläder de har hemma. Så det har jag tänkt att jag ska ägna mig åt under mörka höstkvällar.

På hyllan har jag också placerat några Palettblad som får stå i den eviga sommaren under en växtlampa. De blir ju så himla fula i fönstren under vintern, så då får de stå här och gotta sig istället. Och det blir ju lite mindre källarkänsla när man samtidigt kan få njuta av växter.

Växtlampan har jag köpt för rätt länge sedan hos Wexthuset. Den har åkt runt på lite olika ställen i huset innan den slutligen landade i källaren. Det jag gillar med den, förutom att den fungerar bra, är att den är fin i sin enkelhet. Bara att placera i en enkel lamphållare.

När man vänder sig om från syhörnan så ser man mitt lilla “sticklingslabb”. Det är rätt tomt på hyllorna nu. Men tanken är att jag ska odla från golv till tak i den där hyllsektionen till våren. LED-belysningen kommer från Nelson Garden och är otroligt nätt och smidig. Man köper en huvuddel med adapter, som sedan går att förlänga med två extra led-ramper som är billigare inköp. De praktiska underläggen på hyllorna är billiga skomattor från Ikea (kostar 25 spänn). Det är ett tips till alla som har stora mängder krukor med diverse grönt att driva upp.

Längst ned till höger ser du ett gäng hyfsat nyinköpta pelargoner som jag ska föröka framöver. Jag har en sort där som är något utöver det vanliga. Jag ska visa i nästa inlägg.

Nåt jag verkligen kan rekommendera är en sån här kontakt med bluetooth. Växtbelysningen ska ju vara på ungefär 16 timmar och det där är rätt knepigt att komma ihåg. Med bluetooth kan du programmera belysningen via en app i telefonen så att du får precis det belysningsschema du vill ha. Extremt smidigt. Finns lite olika varianter, men just den här heter Smart Eco timer och jag tycker den fungerar jättebra.

Det där var den lilla del av skrotrummet jag har organsierat upp. Nu är det bara resten kvar, puh, men det är roligt när det blir ordning och reda.

Annons

2 kommentarer

  1. Kicki Sangefors säger:

    Waoow.. va mysigt du gjort. Själv har jag mitt kryp in ovanför trappan till överväningen. Där ryms DIY-pyssel, symaskin, div tyger som kan va bra att ha. Datorn och alla fröer.

    1. Blomfantast säger:

      Åh vad härligt! Det är så himla härligt att ha ett eget kryp in där man får gå loss med sina intressen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *