Inredning

Hemma hos mig – del 1 – Mysrummet

Man skulle kunna tro att jag som skriver så mycket om krukväxter har världens tjusigaste växter i fönstren. Det har jag inte. Även jag drabbas ibland av tripsinvasioner och spinnkvalster som slår ut växtbestånden eller gör växterna allmänt anskrämliga. Ska vi ta en titt hur det ser ut hemma hos mig? Jag tänkte mig en husesyn rum för rum. Vi börjar med “Mysrummet.”

Det här rummet kallar vi alltså för “Mysrummet”, men det är inte mycket vi vuxna får använda det. Det är mest vår 8-åriga dotter som ockuperar det när hon gejmar med sina kompisar. På väggen resterna av min stackars växtgardin från köket. Det är bitar av gullranka som står på rotning. Jag lyckades dra sönder växtgardinen när jag plockade ner den inför köksrenoveringen. Fy tusan vad sur jag blev.

I hörnet står faktiskt en fakeväxt. Det är en hyfsat naturtrogen bambu som får stå där i avvaktan på att jag har fått ordentlig fart på växterna här nedanför.

En hibiskus och en klockmalva som står vid altandörrarna. Jag har tänkt att de ska bli stora och frodiga växter så småningom och ersätta fakebambun, men jag inser att det lär ta sin tid. Hibiskus kan bli till gigantiska träd, men man får ha tålamod eftersom det tar lång tid. I gengäld kan de bli väldigt gamla växter.

I samma rum på ett skåp står ytterligare en klockmalva på tillväxt och på väggen en monstera på rotning.

Egentligen är det här det bästa rummet för växter eftersom det har så stora glasdörrar som släpper in massor med ljus utan att bli för soligt och hett. I framtiden kan jag tänka mig att ha det nästan som ett orangeri, med en djungel av stora växter. Men det får väl bli om sisådär tio år när dottern flyttat hemifrån.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *