Odlingsstation

Odlingsstation

Nog för att jag gillar att ha sticklingar utplacerade i vaser lite här och där, men att ha en massa sticklingar i torvbriketter överallt är jag inte så förtjust i. Nu har jag på prov fixat en odlingsstation med växtbelysning i källaren och det känns inte så tokigt. Jag kommer nog att utöka odlingsutrymmet så att det blir större så småningom.

Jag har hittat en himla smidig led-belysning från Nelson garden, som dessutom går att koppla ihop med fler lysrör på längden. Den är så smal och smidig att den smälter in under en hylla i till exempel vardagsrummet också, om man bara döljer kontakten. Sladdar och sladdhärvor är inte så kul.

Black prince njuter i den eviga sommarsolen. Förövrigt är de svarta underläggen ett köptips. Det är en skomatta från Ikea, kostar 25kr och är perfekt för diverse odlingsändamål.2 thoughts on “Odlingsstation”

  • Va fina dina palett-sticklingar är. De ser ut att ha så grov stjälk! Kan det vara för att dom bor i torvbricketter och inte i bara vatten (som mina gör)? Hur gör du när du sätter sticklingarna i dem? Har du den direkt i bricketterna eller låter du dom få rötter i enbart vatten först?

    • Ja jag tror det. Jag tycker att jag märker skillnad att de växer på sig snabbare i brikett. Jag har ju lite sticklingar i vatten bara för att jag tycker det är fint 🙂 Annars rotar jag i torvbrikett och då stoppar jag dem direkt i briketterna. Det funkar att rota väldigt små sticklingar då, de växer på sig snabbt.
      /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *