Veckans vÀxtfix

📚 Veckans vĂ€xtfix – sommarstugan och ett boktips

InlÀgget innehÄller en reklamlÀnk till Bokus.

Den hÀr lÄnghelgen har jag spenderat i sommarstugan. Mest grejat utomhus.

Men ocksÄ latat mig och lÀst böcker. Böcker och vÀxter, det Àr livet det!

Äntligen fick jag peta ner lite fröer i jorden! Det hĂ€r Ă€r förövrigt mina bĂ€sta fröer. Inköpta för 0,79 Euro styck i en mataffĂ€r i Italien för ett par Ă„r sedan. Stora pĂ„sar proppfulla med fröer som har rĂ€ckt i tre Ă„r! Och grobarheten Ă€r helt otrolig.

Nu Àr de inne pÄ sluttampen. Jag hade ju tÀnkt bunkra upp med nya fröpÄsar under sommarens tÄgluff till Italien, men den resan Àr instÀlld sÄ det fÄr bli ett annat Är.

Kanske Àr jag snÄl, men visst innehÄller vÀl fröpÄsarna hÀr hemma rÀtt fÄ fröer till ett saftigt pris? Jag tycker salladsfröerna knappt rÀcker till en rad i pallkragen.

Boktips

Den hÀr boken har jag köpt till min 7-Äring. Den innehÄller fakta om fÄglar, men ocksÄ inspelat ljud hur fÄglarna lÄter.

Jag Ă€r inte alls bra pĂ„ olika fĂ„gellĂ€ten, men vi försökte nöta in ljuden frĂ„n de vanligaste fĂ„glarna genom att med bokens hjĂ€lp tĂ€vla “gissa fĂ„geln.” Kul! Dessutom gav det resultat. NĂ€r jag tog min vanliga morgonpromenad i skogen vid stugan sĂ„ lyssnade jag för första gĂ„ngen uppmĂ€rksamt pĂ„ fĂ„gelsĂ„ngen. Lite medveten nĂ€rvaro sĂ„ dĂ€r. Jag lyckades i alla fall lista ut att jag hörde Talgoxe.

HĂ€r hittar du boken.

Annons

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *