Personligt

Veckans växtfix och ett boktips

Inlägget innehåller en reklamlänk till Bokus.

Den här långhelgen har jag spenderat i sommarstugan. Mest grejat utomhus.

Men också latat mig och läst böcker. Böcker och växter, det är livet det!

Äntligen fick jag peta ner lite fröer i jorden! Det här är förövrigt mina bästa fröer. Inköpta för 0,79 Euro styck i en mataffär i Italien för ett par år sedan. Stora påsar proppfulla med fröer som har räckt i tre år! Och grobarheten är helt otrolig.

Nu är de inne på sluttampen. Jag hade ju tänkt bunkra upp med nya fröpåsar under sommarens tågluff till Italien, men den resan är inställd så det får bli ett annat år.

Kanske är jag snål, men visst innehåller väl fröpåsarna här hemma rätt få fröer till ett saftigt pris? Jag tycker salladsfröerna knappt räcker till en rad i pallkragen.

Boktips

Den här boken har jag köpt till min 7-åring. Den innehåller fakta om fåglar, men också inspelat ljud hur fåglarna låter.

Jag är inte alls bra på olika fågelläten, men vi försökte nöta in ljuden från de vanligaste fåglarna genom att med bokens hjälp tävla “gissa fågeln.” Kul! Dessutom gav det resultat. När jag tog min vanliga morgonpromenad i skogen vid stugan så lyssnade jag för första gången uppmärksamt på fågelsången. Lite medveten närvaro så där. Jag lyckades i alla fall lista ut att jag hörde Talgoxe.

Här hittar du boken.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *