Personligt

Härliga hemesterplaner

Jag och min man har de senaste 12 årens somrar kuskat runt ett par, tre veckor med tåg i Europa med barnen. Bästa sättet att resa och uppleva enligt mig, herregud vad vi har sett mycket! Men även om jag verkligen längtat efter sommarens tågluff (som i huvudsak var planerad till Venedig, Rimini och Wien) så är jag otroligt peppad på en sommar hemma.

Herregud, man måste ju inte resa! Det finns massor att upptäcka i närområdet!

Det jag ska ägna mig åt är faktiskt att odla och riktigt njuta av mina små odlingar. Tidigare har det nästan varit så att höjdpunkten i pallkragarna varit just när vi varit ute på resa. Nu när vi är hemma ska jag ta ut svängarna och verkligen vara med i varje skifte.

Sommarstugan

Jag har ju lyckan att ha en liten sommarstuga 40 minuters bilfärd från där jag bor. Den ligger nere vid sjön i min gamla hemby. Där ska jag hålla till i sommar!

När jag inte pysslar med trädgårdslanden så ska jag sitta i min hängstol nere vid sjön och läsa böcker. Eventuellt med ett glas vin placerat på stubben bredvid.

Sitta på altanen och spana på sjön som allt som oftast är spegelblank.

Promenera förbi storbäcken där en och annan firre kan uppehålla sig. Fundera på om jag ändå inte ska ta med ett metspö nästa promenad.

Laga lite mat i pyttelilla köket. Hemligheten är egentligen den rejäla gasolgrillen utomhus som fungerar som både grill, stekhäll och varmluftsugn. Utan den hade det nog mest blivit korv med mos.

I det här fönstret bor mina Mårbackapelargoner om sommaren.

Ligga här i soffan och njuta av att kika på tablå-TV. För det är det ända som finns där ute. Ropa: “Hörrni! Nu börjar Allsång på Skansen!” och tycka det är rätt mysigt.

Mitt i allt elände så ser jag fram emot den här sommaren.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *