Blomfantast tipsar

Tips på saker att förströ sig med

Här kommer några tips på saker jag fastnat för den senaste tiden. Inte så mycket växtrelaterat kanske, men väl saker att sysselsätta sig med om man nu ska undvika att mingla runt bland andra människor.

Tv-serier

Jag gillar verkligen Tv-serier och böcker som utspelar sig i karga, vintriga landskap. Jag vet inte varför, kanske för att jag själv bor i den norra landsändan? Nåt är det i varje fall som fascinerar. Nu senast har jag tittat på ett par isländska serier, som båda var mycket bra.

Fångade (Netflix)

Ett mord inträffar i en liten isländsk by. Mordet sammanfaller med att ett våldsamt snöoväder gör byn helt avskärmad. Det innebär alltså att nån i byn är mördaren och byns lilla polisstyrka får ta hand om fallet själva. Spännande!

Flatömysteriet (Svtplay)

Den här serien utspelar sig på 1970-talet och är verkligt vackert filmad. Handlingen är desto obehagligare. Den handlar om en kvinna som kommer hem till den pyttelilla ön Flatö för att begrava sin far. Ett mord inträffar och hon dras in i det. I den här lilla byn kan man snacka tystnadskultur och social kontroll. Att någon till exempel misshandlar sin fru svårt är inget man pratar om. Obehaglig serie, men otroligt bra.

Podd

Var är Olle? (Storytel)

En serie i 11 delar gjord av journalisten Martin Ezpeleta (som tidigare gjort en mängd P3-dokumentärer). Handlar om 18-åringen Olle som försvann 1983 i Sundsvall. Sedan den dagen har Olles pappa oavbrutet letat efter honom. Jag har lyssnat på de fyra avsnitt som ligger ute nu och längtar till måndag då fyra nya avsnitt släpps. Så bra!

Instagram

Jag är ju ursprungligen gymnasielärare i historia och kanske tänker ni nu att jag rekommenderar något trist museikonto. Livrustkammaren är visserligen ett historiskt museum, men deras Instagramkonto är allt annat än trist. Det är helt enkelt hysteriskt roligt. Nån hos Livrustkammaren är ett geni när det gäller sociala medier, så är det bara.

Pyssel

Vik en korg i fejknäver. Det går finfint att till exempel använda en gammal papperskasse. Det är lite pilligt och tar ett stund innan man får in snitsen, men det är ett perfekt pyssel om man har lite tid att slå ihjäl!

Instruktionen hittar du i ett tidigare inlägg i bloggen här.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *