Personligt

Funderingar kring att prylbanta

Min helg har varit så där härligt lat som jag älskar. Jag har åkt några kilometer skidor både lördag och söndag, men i övrigt har jag nästan uteslutande legat och läst. Smulat med popcorn och ett glas vin i sängen. Så himla skön helg!

En av böckerna jag läst den här helgen heter Prylbanta och är skriven av Elisabeth Byström och Johan Ernfors. Boken lyfter fördelarna med att minska ner konsumtionen och antalet saker vi har runt omkring oss. Hur mycket enklare livet faktiskt blir när vi inte är slavar under materiella ting. Det frigör dessutom tid som kan användas till annat “mer värdefullt”.

Inga konstigheter. Bra på alla sätt. Jag tycker förövrigt jag redan är rätt duktig på att rensa bort saker som inte används och håller igen rejält när det kommer till onödig konsumtion.

Men så kommer jag till kapitlet som handlar om böcker. Där nånstans stänger min hjärna av och jag slutar lyssna på författarna. Jag kan inte göra mig av med mina böcker och bara ha kvar typ min tio i topp-lista av alla böcker jag någonsin läst. Det går bara inte. Jag älskar mina böcker.

Och när jag väl slutat lyssna på författarna så vandrar tankarna i väg och börjar jag fantisera om hur det ser ut i författarnas hem. Säkert helt kalt och utan en enda bok, tänker jag lite småsurt för mig själv. Och så går jag steget längre och tänker (ännu mer surt) att de säkert inte har några krukväxter heller. Krukväxter är väl sånt där onödigt tjafs som tar energi från viktigare saker. Vad nu det där som är viktigare egentligen är?

Trots en del invändningar blev jag ändå rätt peppad av boken och ska ta tag i att sälja bort lite prylar på Tradera.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *