Krukväxter

Veckans växtfix

Veckan inleddes med en räddningsaktion på min kära Hibiskus Snow queen. Helt plötsligt såg jag att det var en massa väv invid stammen. Jag vet ju att Hibiskus är en favorit för spinnkvalster, men jag tycker ju att jag varit så noga med att spraya växten med vatten! Inte tillräckligt noga tydligen.

Hibiskus Snow Queen

Jag spolade av växten ordentligt och behandlade den sedan med en egen bladglansblandning. Hittills verkar det ha haft bra effekt. Jag ska upprepa behandlingen till veckan har jag tänkt.

I veckan gjorde jag ett litet inköp på Plantagen. Det är nån slags ljung. Den är antagligen tänkt till utomhusplantering, men jag har tänkt ha min inomhus. Tyckte bären var så snygga.

Nu har min oxalis vissnat ned, så jag har plockat upp knölarna och stoppat undan dem i matkällaren. Gäller att komma ihåg att plocka fram dem till våren!

En annan räddningsaktion som gick vägen. Till vänster ett Palettblad Gilda som drabbats av dvärgväxt. Konstiga blad som inte liknade något annat jag sett. Jag klippte ned den helt för några månader sedan och på bilden till höger ser du hur den ser ut idag. Helt normala och fina blad! Kan vara värt att testa om något av dina Palettblad drabbas av dvärgväxt. Du kan även testa bladglansblandningen mot dvärgväxt!

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *