Veckans vÀxtfix

đŸ‘©đŸ»â€âš•ïž Veckans vĂ€xtfix – TvĂ„ rĂ€ddningsaktioner

Veckan inleddes med en rÀddningsaktion pÄ min kÀra Hibiskus Snow queen. Helt plötsligt sÄg jag att det var en massa vÀv invid stammen. Jag vet ju att Hibiskus Àr en favorit för spinnkvalster, men jag tycker ju att jag varit sÄ noga med att spraya vÀxten med vatten! Inte tillrÀckligt noga tydligen.

Hibiskus Snow Queen

Jag spolade av vÀxten ordentligt och behandlade den sedan med en egen bladglansblandning. Hittills verkar det ha haft bra effekt. Jag ska upprepa behandlingen till veckan har jag tÀnkt.

I veckan gjorde jag ett litet inköp pÄ Plantagen. Det Àr nÄn slags ljung. Den Àr antagligen tÀnkt till utomhusplantering, men jag har tÀnkt ha min inomhus. Tyckte bÀren var sÄ snygga.

Nu har min oxalis vissnat ned, sÄ jag har plockat upp knölarna och stoppat undan dem i matkÀllaren. GÀller att komma ihÄg att plocka fram dem till vÄren!

En annan rÀddningsaktion som gick vÀgen. Till vÀnster ett Palettblad Gilda som drabbats av dvÀrgvÀxt. Konstiga blad som inte liknade nÄgot annat jag sett. Jag klippte ned den helt för nÄgra mÄnader sedan och pÄ bilden till höger ser du hur den ser ut idag. Helt normala och fina blad! Kan vara vÀrt att testa om nÄgot av dina Palettblad drabbas av dvÀrgvÀxt. Du kan Àven testa bladglansblandningen mot dvÀrgvÀxt!

Annons

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *