Övriga dekorativa växter

Hyacintinspiration

Snart dyker hyacinterna upp i butik igen. Jag gillar att ha köpa på mig ett helt gäng vita hyacinter och placera lite här och där. Här kommer lite inspiration.

Fina krukan kommer från Bergs Potter

Jag tycker det är fint att trycka ihop ett helt gäng hyacinlökar i en stor, vid kruka. Det blir som ett maffigt hav av blommor.

Det är också fint att stoppa ned en hyacintlök i en större glasburk med lite mörkgrön mossa. Det blir ett vackert stilleben.

Skötselråd hyacinter

Hyacinter blommar ju över ganska snabbt, men det finns några trix som gör att de står lite längre.

Ställ dem inte för varmt. Då drar hyacinterna iväg och blommar över snabbt. Ju svalare de står, desto längre håller de. Nu är det kanske lite knöligt att ställa in krukorna i matkällaren eller kylen över natten, men du kan i alla fall undvika att ha dem ovanför ett element i fönstret.

Vattna sparsamt. Vattnar du för mycket drar de iväg på höjden och blir rangliga. Hyacinter har det mesta de behöver i löken, så en skvätt vatten då och då räcker. Och kom ihåg att undvika löken när du vattnar så den inte ruttnar.

Spara lökarna. Jag brukar spara lökarna när hyacinterna blommat över. Jag låter bladen vissna ned innan jag tar bort bladen, sedan lägger jag undan dem torrt och mörkt tills våren kommer. Då stoppar jag ned lökarna i rabatten så kommer de upp där istället.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *