Veckans växtfix

✈ Veckans växtfix – Lite dvärgväxt och förberedelser för Paris

Just nu är det rätt mycket. Jag har en hel del jobb att stöka undan innan jag drar till Paris på inköpsmässa nu på torsdag. Det har blivit sparsamt med bloggande och sparsamt med växtpyssel, men så är det ju ibland.

Det jag tagit tag i är att fixa sticklingar från en fin och frisk China rose, Palettblad. Jag hade så många som drabbades av dvärgväxt att jag kände att jag måste göra en räddningsaktion och ta sticklingar för att få fler plantor. Det är ju den typen av Palettblad jag gillar allra bäst, så jag vill inte stå där med en ynka planta och vara rädd för att den ska dö.

På tal om dvärgväxt så skrev jag i det här inlägget om hur mitt enda Palettblad Gilda blev drabbat. Tyvärr glömde jag att ta ett kort på hur det såg ut, men det sprutade ut små flikiga blad överallt som inte hade sin rätta färg. Bladen blev enbart små och gröna. Dessutom växte den inte på höjden.

Jag skrev i inlägget att jag klippt ned växten helt för att se om det kunde lösa problemet med växten. Och kolla här! Nu har min Gilda helt normala blad med fin färg. Det kan löna sig att testa sig fram helt klart!

Med det önskar jag en fin fortsättning på veckan! Jag styr kosan mot Paris och kanske har jag turen att springa på någon fin stickling jag kan få med mig hem! Det finns några riktigt fina växtmarknader i närheten av där vi bor som jag ska ta mig en kik på. En hel växt blir svårt att klämma ner i resväskan, men nåt litet ska väl ändå gå att få med.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *