Gör det själv och andra tips och trix

DIY – Karins förgätmigejkrans

Det här inlägget innehåller ett köptips med en reklamlänk

Jag har ju blivit lite smått besatt av Karin Larssons tänk kring krukväxter och trädgård. Det finns något där som jag inte riktigt blir mätt på. Mitt senaste köp är boken I min trädgård vill jag vara Karin av Elisabeth Svalin Gunnarsson.

Så himla härlig bok! Det är en genomgång av Karins trädgård i Sundborn, blandad med hennes historia och utveckling i växternas värld. Man får konkreta råd om vilka växter och grönsaker man kan välja om man vill ha en liknande trädgård. Här finns massor med praktiska DIY-tips om hur man till exempel bygger Karins odlingslådor eller växtspaljéer. Det finns även ett kapitel som handlar om hennes krukväxter.

Gör Karins krans

Här har jag saxat ett DIY-tips rakt ur boken.

I min trädgård har jag just nu massor av Förgätmigej (och en och annan maskros som du kan se i den översta bilden!). Jag försöker rädda så många blommor som möjligt undan gräsklippningen för att gynna pollinerande insekter. Men eftersom jag har så mycket Förgätmigej så tänkte jag att det vore kul att testa att göra Karins krans.

I boken står att man kan använda en grön tunn bomullstråd om man inte har en tunn ståltråd. Det är svårt tycker jag, då bomullstråd gärna glider iväg och inte håller ihop det man redan gjort. En tunn ståltråd håller ihop kransen även när man släpper den för att pilla dit nya blomrankor, så det är att rekommendera. Jag har för mig att jag köpte min rulle på Plantagen. Förövrigt perfekt till massor av pysselprojekt.

Här är resultatet! Om det fortfarande finns blommande Förgätmigej hos mig vid midsommar så ska jag göra ett helt gäng kransar.

Så här ser boken ut och den finns hos Bokus.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *