Krukväxter Sommarstugan

Växtfix under veckan som gått

Det är så härligt med ljuset som återvänder. Helt plötsligt flödar solen in genom fönstren och det kliar i fingrarna att se till att de vintertrötta växterna får ny fart och börjar frodas igen.

I veckan har jag planterat ett stort gäng små Palettbladssticklingar. Palettblad är så tacksamma att ta sticklingar av. De bildar rötter supersnabbt och börjar växa nästan direkt de hamnar i jord.

Alla Palettbladssticklingar på bilden är av sorten China rose. Det festliga är att de får så olika färg beroende på hur de placeras. Står de ljust så blir de djupt mörklila. Får de mindre ljus, som till exempel det ofta blir under vintern, så blir de grön-vit-rosa.

växtfix med pelargoner

Förutom det har jag ansat och klippt ned mina Mårbackapelargoner. Jag skrev ju tidigare om att min vinterplacering av Pelargonerna inte riktigt följde vad som rekommenderas, men placeringen i trappfönstret visade sig fungera hur bra som helst. Inte heller blev de inte så fula och skräpiga som jag befarade. Man ska helt enkelt inte stirra sig blind på rekommendationer, utan våga testa!

Nu har jag ett gäng sticklingar som ska få bli till nya plantor. Så småningom ska de alla få följa med till sommarstugan, i den miljön passar de som allra bäst.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *