Krukväxter

Krukväxter som klarar av att stå mörkt

Det här med krukväxter och placering är ett litet dilemma. Man har inte obegränsat med fönster och dessutom kanske man vill ha växter ståendes inne i rummet för att det är snyggt. Vilka växter klarar lite mörkare lägen? Här kommer några tips från mig.

 

Bergpalm

 

 

Det här är en växt som trivs både ljust och skuggigt. Den gillar inte att placeras i solen. Min erfarenhet är att den kan stå placerad inne i rummet i ett ganska dunkelt rum och ändå trivas väldigt bra. Den kanske inte växer så snabbt när den står lite mörkare, men den håller sig fin.  I övrigt är den lättskött. Se till att jorden inte torkar ut, den kan gärna hållas lite halvfuktig för jämnan.

 

Silverkalla

Bildkälla: Plantagen

Den här växten skulle jag säga nästan trivs bättre placerad i rummet än i fönstret, den gillar verkligen inte direkt sol då blir bladen fula. I övrigt är den lättskött, men det gäller att hålla lite koll på vattningen. Den vill varken stå blöt eller vara helt torr, så jämnt fuktig är bäst. Värt att nämna är att den kan få blommor som utvecklas till bär som är giftiga. Det är inte så vanligt, men dyker det upp någon blomma så klipp bort den.

 

Garderobsblomma – Zemiakalla

Bildkälla: Plantagen

Garderobsblomman är ju en riktig klassiker med lite tråkstämpel. Kanske är den inte världens roligaste men den går att placera nästan hur mörkt som helst och kan dessutom glömmas bort en längre period utan att den dör. Är den som på bilden lite frodigare så kan den ju vara riktigt fin! Det man ska tänka på är att inte vattna för mycket och för ofta, då kan den ruttna.

Har du något fler tips på krukväxter som tål att stå lite mörkare inne i rummet så får du gärna skriva en kommentar!

Själv har jag ett annat problem. Jag har två gigantiska fönster i söderläge där nästan inga blommor trivs för att det blir för varmt. I ett annat inlägg längre fram ska jag ta upp tips på växter som trivs i varma söderfönster!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *