Experimentera med växter
Krukväxter Övriga tips till växtnörden

Experimentera med växter

Min filosofi är att man ska vara rätt respektlös i sitt förhållande till sina växter. Inte så att man ska missköta dem och ta död på dem med flit, utan att man inte ska vara rädd för att experimentera. När man redan har en massa Palettblad eller Dr Westerlund i fönstret och ett outsinligt flöde av nya sticklingar, ja då kan man tillåta sig att göra lite roliga experiment.

 

Uppstammad Dr Westerlund

 

Jag tycker det är kul att t ex testa att stamma upp växter så att det blir små träd. Just de här på bilden är söta, men jag hade velat ha stammen längre innan trädkronan tar vid och det är svårt att få stammen längre när jag väl låtit den börja förgrena sig. Men det är inte hela världen, det är bara att börja om med nya sticklingar. Mitt nästa projekt är att stamma upp ett par palettblad, jag återkommer med resultatet. Här har jag skrivit om hur jag går tillväga när jag stammar upp en växt. 

Samma sak när det gäller att gro saker från det man har i kylskåpet, t ex avokado eller tomater. Det finns tusen olika råd, men det bästa är att pröva vad som funkar bäst för dig. Det är ju bara att äta lite mer grönsaker så har du nya kärnor och frön att testa dig fram med. 

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *