Övriga dekorativa växter

Sommarbukett

Bland det mysigaste jag vet är att skapa stora prunkande buketter av det jag hittar i trädgården eller på ängar under sommaren. I år har sommaren varit så varm och torr att de blommat över rätt snabbt, men några buketter har jag hunnit med i varje fall.

Aggressiva lupiner

Lupiner, som du ser i bilden ovan, är så fina och gör sig så bra i buketter. Men bra att veta om lupiner är att de räknas som en aggressiv invasiv art. De breder ut sig i dikesrenar och slår ut det mesta av inhemska ängsblommor i sin framfart. Fältbiologerna har satt ihop en liten lista med tips på hur man i olika nivåer kan bekämpa lupiner. Den enklaste nivån är att faktiskt plocka lupinerna, men sedan vara noga med att slänga dem på rätt sätt (i brännbart) för att inte bidra till spridningen. 

I sommarstugan har jag ett gäng lupiner som inte verkar sprida sig med någon nämnvärd hastighet, men i sommar har jag ändå gjort en ansats att försöka få bort dem för att istället så in andra blommor. Så jag har unnat mig att plocka stora maffiga buketter och njutit av dem så länge de varar och sedan sett till att slänga dem i brännbart. 

 

sommarbukett

 

Daggkåpa bästa utfyllnaden i din sommarbukett

En blomma som jag verkligen älskar att göra stora blomsterfång av är daggkåpa. Den är så fin i sin limegröna färg och ersätter vilket stjärngräs som helst när det gäller att blanda upp buketter där andra blommor ska vara i fokus. Den limegröna färgen gör sig fint mot blommor i t ex lila eller rosa.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *