Inredning

Trendspaning – 2018 växtnördens återtåg

Att låta hemmet grönska har varit en stark trend det senaste året, det märks i alla sociala flöden om man är det minsta lilla intresserad av inredning. Bilder av vackra rum har nästan alltid haft ett gäng fina växter i fokus. Det är förstås en härlig trend för en växtnörd.

 

stickling dr Westerlund

 

Växttrenden har också tagit sig uttryck i härligt nördiga grupper med växter som fokus. Det kan vara t ex Facebookgrupper där man byter sticklingar, tankar och idéer utan att skriva varandra på näsan.

Vad beror det tilltagande växtintresset på? Det finns många teorier t ex att det oroliga läget i världen gör att vi vill ägna oss åt det lilla, eller ett ökat intresse för att odla och skapa något som motvikt mot slit- och slängkulturen. Men orsaken är egentligen rätt ovidkommande. Det är mysigt och rogivande och skapar trivsel, det är det viktiga.

 

 

Spaning

En spaning är att den här trenden bara är i sin linda, att växtintresset kommer att explodera framöver. En förhoppning är att det inte bara är en trend utan att det blir ett genuint intresse som är här för att stanna. För finns det något mer livsbejakande och rogivande än att pyssla med växter och se hur det spirar och grönskar?

Den fina krukan kommer från Bergs Potter och du hittar den här.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *