Veckans vÀxtfix

đŸȘŽVeckans vĂ€xtfix – Veckan i vĂ€xter!

HÀr kommer ett litet svep över veckan som varit, sett ur vÀxtperspektiv!

PÄ brickan i den översta bilden stÄr ett gÀng smÄsticklingar (mest pelargoner) i vÀntan pÄ att fÄ hamna i större krukor. Pelargoner Àr ju min favorit i sommarstugan, sÄ det Àr dÀr de kommer hamna.

Tradescantia Pallida – Purpurblad

Jag smög förövrigt med ett par första blommor till sommarstugan nÀr vi öppnade den förra helgen, till exempel purpurbladet pÄ bilden. Sommarstugan har bara kamminvÀrme och det Àr fortfarande nÄgot för kalla nÀtter för att krukvÀxterna ska mÄ tipp topp. Men just purpurblad vÀxer som ogrÀs och skulle den dö av chocken sÄ har jag massor hemma att fylla pÄ med.

Palettblad ‘China Rose’

Palettbladen börjar anta sina riktiga fÀrger, det Àr ett sÀkert försommartecken om nÄgot! I början av mitt vÀxtnörderi sÄ samlade jag pÄ alla möjliga palettblad, men nu har mitt intresse flyttats till andra vÀxtsorter. Det första palettblad jag skaffade var China Rose och det Àr den sorten och Victorian Ruffles som jag behÄllit. Back to basic sÄ att sÀga.

I skrivande stund sitter jag pÄ tÄget. Jag och familjen har varit ute pÄ en kortare resa dÀr vi bodde i en lÀgenhet via airbnb. Det Àr en sÄn lycka att fÄ bo hos nÄgon som uppenbarligen ocksÄ Àr en vÀxtnörd. Hela lÀgenheten var fylld av hÀrliga plantor och jag kÀnde mig hemma direkt!

Dessutom blev jag för första gÄngen pÄ lÀnge inspirerad. Det fanns flera fina smÄbladiga fikusar i lÄga vida krukor. De lÄga krukorna fick dem att se lite bonsaiaktiga ut. SÄ snyggt. SÄ ska jag ocksÄ ha!

Det var allt för nu!

/Bodil

Annons

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *