Blomfantast tipsar

5 växtrelaterade saker jag alltid spanar efter på loppis!

Det är inte direkt någon hemlighet att jag älskar att gå på loppis. Förutom att det klimatmässigt är bättre, så är känslan av att fynda något man länge varit på jakt efter något som toppar all nyprylsshopping.

I mobilens anteckningar har jag en lista på saker jag ska komma ihåg att kika efter. Här kommer 5 växtrelaterade saker som ständigt står på min loppislista!

Gamla terrakottakrukor

fynda terrakottakrukor på loppis

Ju mer patinerade de terrakottakrukor jag hittar på loppis är, desto gladare blir jag. Det gör heller inget om det finns någon spricka eller har gått någon flisa ur krukan. Så länge den håller ihop och fyller sin funktion så skapar en och annan skavank bara karaktär!

Övriga blomkrukor av gammal typ

loppisfynd

Gamla blomkrukor från välkända firmor är inte så lätta att fynda på loppis längre. Sök på blomkrukor från till exempel Gustafsberg på Tradera så förstår du vad jag menar. De kostar skjortan! Krukan på bilden är en Bo Fajans som jag fyndade för länge sedan för en billig peng. Jag har den där prickiga varianten i tre storlekar. Även om just de här blomkruksfynden lyser med sin frånvaro på loppisar nuförtiden så håller jag ögonen öppna. Plötsligt händer det!

Fina uddafat att ha till krukorna

Fina udda fat brukar däremot gå lätt att fynda. Jag är på ständig jakt efter gamla blåvita fat, eftersom de blir så fina ihop med riktigt patinerade terrakottakrukor. Storleksmässigt vill jag ha kaffefat upp till assietter för att de ska passa olika krukstorlekar.

Småvaser/glasburkar till sticklingsstilleben

Små glasvaser och burkar kikar jag alltid efter. Det är så fint att mixa och matcha dem i olika sticklingsstilleben. Kostar oftast nästan ingenting på loppis. Vem behöver en fredagsbukett när man har vackra sticklingar i mängd?

Zinkhinkar/baljor

Den här baljan är för välbehållen för att göra hål i, den har jag istället till annat. Som här rönnbärsblad med ett flytande ljus.

Zinkhinkar och baljor vill jag ha för att plantera i. Inte så ofta man kan fynda det och inte heller så roligt att göra åverkan på en fin gammal hink eller balja. För om jag ska odla till exempel Linnétagetes i en zinkhink så behöver jag göra hål i botten för dräneringens skull. Men om jag dyker på någon riktigt skruttig hink eller balja för en billig peng så slår jag till!

Tips – prenumerera på nya inlägg!

Om du inte vill missa när nya inlägg publiceras så är mitt tips att du prenumererar på nya inlägg. Då får du hela det nya inlägget rakt i din mejl så snart jag publicerat det. Väldigt smidigt!

Läser du på din mobil kan du anmäla dig för att prenumerera nedanför det här inlägget, läser du på dator anmäler du dig till höger om inlägget.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *