Personligt

Vårkänslor och pelargonfix

Den här tiden får jag en enorm längtan efter min lilla sommarstuga. Den är inte vinterbonad så den är igenbommad rätt många månader. Men nu är det snart dags för stugöppning! Jag förbereder mig mentalt genom att fixa med mina pelargoner som ska få flytta ut till stugan i början av maj.

Jag har, som jag nämnt tidigare, ingen sval vinterförvaring för mina pelargoner, utan de får stå i ett trappfönster i rumstemperatur. Trots alla råd om annat så fungerar det och de växer på sig och blommar snällt varje år. Nu har jag ansat till dem lite och gett dem en omgång ny jord. Det finns speciell pelargonjord att köpa, men det gör aldrig jag. Det enda som skiljer den från vanlig jord är att det är tillsatt långtidsnäring i form av näringskorn och gödsla det kan jag göra själv.

Om inte alltför lång tid kommer de hamna i det här fönstret i stugan. Jag längtar!

Eftersom även det här årets tågluff, av förklarliga skäl, blir framskjuten så har jag köpt på ett gäng pallkragar för att utöka odlingen i stugan. Tänker att det blir gott om tid att pyssla om alla planteringar när man ändå ska vara hemmavid i sommar.

En sak som jag har gjort är att jag köpt ett gäng vanliga “dyra” fröpåsar och sen riktiga budgetfröer från Lidl för 3 kronor påsen (4 stycken för en tia!). Jag har tänkt att jag ska jämföra och se hur de växer. Jag har nämligen väldigt positiva erfarenheter av budgetfröer jag köpte på mig i Italien för något år sedan, så det blir spännande att jämföra.

Nåt annat som ger vårkänslor är att se hur gurkplantorna växer på sig i fönstren. De har redan fullt av smågurkor som är på gång att växa till sig. Ser fram emot att skiva upp egen gurka till frukostmackorna.

Annons

1 kommentar

  1. Lars Ellerman säger:

    Så vackert. Med vänlig hälsning, Lars Ellerman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *