Veckans vÀxtfix

đŸŒ± Veckans vĂ€xtfix – en vĂ€xtgardin borta men en annan pĂ„ vĂ€g

Vad nytt pÄ vÀxtfronten? Jo till min stora sorg har min fina vÀxtgardin i köket fÄtt stryka pÄ foten. Trist, men det var tvunget.

Nyrenoverat kök, men en gullranka pÄ dekis.

Alltsedan vi renoverade köket och jag var tvungen att plocka ned gullrankan sÄ har den mÄtt sÀmre och sÀmre. Jag antar att jag slet och drog i rankorna sÄ pass att de drogs upp ur jorden och skadade rötterna. För ranka efter ranka började vissna ned och dö.

Innan det var försent att rÀdda lite sticklingar sÄ klippte jag helt sonika ned den nu i veckan. Det Àr trist att börja om, men det Àr intet att göra Ät.

Nu har jag sticklingar av gullranka runt hela huset! Gullranka tillhör typen av vÀxter som trivs bra i vatten och till och med kan vÀxa pÄ det sÀttet. RÀtt fina i vas ocksÄ.

NÀr jag sedan ska plantera i jord kommer jag att plantera flera skott i samma kruka sÄ att det blir flera rankor. DÄ blir det en tjock och fin vÀxtgardin sÄ smÄningom.

Se sĂ„ fint en av mina gurkplantor vĂ€xt pĂ„ sig! Nu Ă€r det dags att skala upp till en större krukstorlek och ge den nĂ„got att klĂ€ttra pĂ„. Gurksorten ‘Baby’ bildar inte fullt sĂ„ lĂ„nga rankor som mĂ„nga andra sorter. Den sort jag odlade förra gĂ„ngen klĂ€ttrade runt hela fönstret pĂ„ gardinstĂ„ngen, men den hĂ€r blir nog inte fullt sĂ„ hög. Det blir spĂ€nnande att se hur min gurkgardin utvecklas och sĂ€rskilt kul nĂ€r det börjar bildas gurkor!

Förövrigt finns en liten intervju med mig i det senaste numret av Allt om trÀdgÄrd. Jag har inte lÀst tidningen sjÀlv Ànnu, men hoppas att det blev bra.

Annons

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *