Krukväxter

Veckans växtfix – en växtgardin borta men en annan på väg

Vad nytt på växtfronten? Jo till min stora sorg har min fina växtgardin i köket fått stryka på foten. Trist, men det var tvunget.

Nyrenoverat kök, men en gullranka på dekis.

Alltsedan vi renoverade köket och jag var tvungen att plocka ned gullrankan så har den mått sämre och sämre. Jag antar att jag slet och drog i rankorna så pass att de drogs upp ur jorden och skadade rötterna. För ranka efter ranka började vissna ned och dö.

Innan det var försent att rädda lite sticklingar så klippte jag helt sonika ned den nu i veckan. Det är trist att börja om, men det är intet att göra åt.

Nu har jag sticklingar av gullranka runt hela huset! Gullranka tillhör typen av växter som trivs bra i vatten och till och med kan växa på det sättet. Rätt fina i vas också.

När jag sedan ska plantera i jord kommer jag att plantera flera skott i samma kruka så att det blir flera rankor. Då blir det en tjock och fin växtgardin så småningom.

Se så fint en av mina gurkplantor växt på sig! Nu är det dags att skala upp till en större krukstorlek och ge den något att klättra på. Gurksorten ‘Baby’ bildar inte fullt så långa rankor som många andra sorter. Den sort jag odlade förra gången klättrade runt hela fönstret på gardinstången, men den här blir nog inte fullt så hög. Det blir spännande att se hur min gurkgardin utvecklas och särskilt kul när det börjar bildas gurkor!

Förövrigt finns en liten intervju med mig i det senaste numret av Allt om trädgård. Jag har inte läst tidningen själv ännu, men hoppas att det blev bra.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *